online website builder

verkiezingen 2022


Op 16 maart 2022 wordt er weer gestemd voor de gemeenteraad
in Hardinxveld-Giessendam. Gewoon Lokaal is het verkiezingsprogramma van de T@B, waarin de toekomst van Hardinxveld-Giessendam centraal staat zonder de bemoeienissen van de Haagse politiek.


Onze kandidaten

Elke week zal een kandidaat zich voorstellen op deze site.

Mijn naam is Ellen Both

Op de achtergrond al jaren als T@B lid actief voor de activiteiten commissie. Ik voel me ontzettend betrokken bij deze lokale mooie partij. En ik volg de maatschappelijke en politieke en bestuurlijke ontwikkelingen die onze partij verder helpen.

Ik ben een bruggenbouwer en weet mensen enthousiast te krijgen door met onze inwoners te praten

Als ik kijk wat de T@B allemaal bespreekbaar maakt, en voor elkaar gekregen heeft dan ben ik daar trots op. Ik wil me namens de T@B graag inzetten voor de belangen van de inwoners van ons mooie dorp. 

Mijn naam is Marian Slagboom-Groeneveld en als medeoprichter ben ik vanaf dag één betrokken bij onze lokale partij T@B. Onze oprichting loopt parallel met de geboorte van mijn dochter, waar in 2005 en 2008 nog twee zonen op volgden.
Naast het (sociale) gezins-leven ligt ondernemerschap mij nauw aan het hart.
Mijn onderneming Gastouderbureau Kinderoase is dan ook al ruim 23 jaar actief in de regionale kinderopvang. Maatschappelijk ondernemen, zoals wij ook in de kinderopvang beogen, boeit me mateloos.
De gemeentelijke beslissingen en uitvoering van wetgeving, die onlosmakelijk met kinderopvang verbonden is, maakt dat ik ook de politiek een interessant en zinvol speelveld vind voor ons als burgers. Binnen de T@B hoop ik met mijn kennis en ervaring de medemens, maar ook de verenigingen, de detailhandel en het (maatschappelijke) bedrijfsleven zo breed mogelijk te vertegenwoordigen. 

Ik ben Henry van Helden, Al meer dan 20 jaar werkzaam bij Damen Shipyards in Gorinchem. Ook ben ik al 7 jaar 4 uur per week lasdocent bij een avondschool in Gorinchem. Fractie en steunfractie leden zijn namens de T@B actief voor onze mooie locale partij. In die functie worden we ook gezien als ‘visitekaartje’ van de partij. Bovendien brengen we onze persoonlijke eigenschappen mee. Op die verschillende gebieden zijn bepaalde competenties – kennis, vaardigheden, eigenschappen – nodig. En daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen

Ik ga graag de verbinding aan om aan de basis te staan van mooie besluiten. Een belangrijk thema voor mij is de verbinding tussen de inwoners in ons dorp met respect voor elkaar: We hebben elkaar nodig en kunnen nog beter gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Dat merk ik bij verschillende onderwerpen die langs komen aan onze vergadertafel van de T@B Stemmen is nadenken en nadenken is stemmen op de T@B. 
Onze verantwoordelijkheid willen nemen, op een ambitieuze maar tegelijkertijd ook realistische manier die dicht bij onze inwoners staat. 

Ik ben de nieuwkomer in de plaatselijke politiek. Van origine docent wiskunde en economie en iemand die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt en heel erg begaan is met onze jeugd.
Sport staat bij mij hoog in het vaandel: het verbroedert. Ik ben dan ook voorstander van meer geld en faciliteiten, maar wel doordacht, voor welke vereniging in Hardinxveld dan ook.
Ik vind ook dat het afgeven van bouwvergunningen van woningen voor Hardinxvelders sneller mag verlopen. De financiën van Hardinxveld moeten op orde zijn en eventuele overschotten moeten goed gereserveerd of teruggegeven worden aan onze inwoners. De gemeente is er voor ONS en niet andersom. Stem T@b als je dit ook vindt! 

De T@B is trots op ons dorp, trots op onze jeugd.
Onze jeugd heeft de toekomst, trots op onze ouderen, die ons gebracht hebben waar we nu staan met ons dorp.
Trots op onze zorgmedewerkers, die er altijd voor ons zijn en nu vooral in deze Covid tijd, eigenlijk trots op iedereen in ons dorp.
Wilt u dat deze TROTS behouden blijft voor ons dorp, stem dan op 14 15-en 16 maart 2022 op de T@B, de enige en echte lokale partij in ons dorp.
De T@B is er immers voor iedereen, niemand uitgezonderd 

Laat de stem van de jongeren niet verloren gaan!
De gemiddelde leeftijd in de huidige gemeenteraad is ruim 50 plus. Ik wil er voor de periode 2022 – 2026 graag voor zorgen dat die gemiddelde leeftijd flink omlaag gaat en de stem van de jongeren in de raad niet verloren laten gaan.

Ik snap dat veel mensen van mijn leeftijd zeker de lokale politiek niet interessant vinden. Maar, een betaalbare starterswoning, goede sportvoorzieningen in de buurt of de mogelijkheid hebben om dichtbij huis naar de kroeg te kunnen - dat is wat we als jonge inwoners van Hardinxveld-Giessendam wel interessant vinden.
De landelijke politiek gaat dat niet voor je regelen, de lokale politiek wel.

Stem 16 maart T@B!  

Mobirise
Adres

Rivierdijk 97
3372 BJ Hardinxveld-Giessendam

Contacten

secretariaat@tabhg.nl       Telefoon 06 - 21 68 23 74